Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote pan gezouten water op het vuur.
Giet een flinke scheut extra vierge olijfolie in een passende pan op laag vuur en laat daar de ui, knoflook en pepertjes ongeveer 10 minuten heel zachtjes in bakken tot ze zacht, maar nog niet gekleurd zijn.
Als je verse tomaten gebruikt, moet je daar eerst met de punt van een mes de kern uithalen. Leg ze vervolgens 40 seconden in kokend water tot het vel los begint te komen.
Schep ze met een schuimspaan of zeef uit de pan en zet de pan van het vuur.
Doe de tomaten in een kom, spoel ze af met koud stromend water, trek de velletjes er af, knijp de zaadjes eruit en hak het vruchtvlees in stukjes.
Doe de stukjes tomaat met een klein glaasje water bij de knoflook en de uitjes in de pan.
Laat het mengsel aan de kook komen en 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
Pureer vervolgens in een keukenmachine of blender tot een gladde saus.
Snipper de basilicum in de saus en breng die op smaak met peper en zout en een klein scheutje rode wijnazijn.
Wanneer de gepureerde saus perfect op smaak is, zet je de pan met water weer op het vuur.
Doe zodra het water kookt de Pipe Rigata erin en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat ze uitlekken en hussel ze met de helft van de tomatensaus en een handje parmezaanse kaas.
Pak nu een passende braadslee, pan of aardewerken schaal en vet die in met een beetje olijfolie.
Leg een laagje pasta in de schaal, dan wat tomatensaus, een handvol geraspte kaas en 1 in plakken gesneden bol mozzarella.
Herhaal dit tot alle ingredienten opgebruikt zijn en eindig met een flinke laag kaas.
Zet de schaal 15 minuten in een hete oven, of tot de bovenkant van het gerecht goudbruin en krokant is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta met tomaten en mozzarella uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven