Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Provenciaalse ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardappelschijfjes koken. In de hapjespan het gehakt rul bakken, samen met ui en prei. Op het laatste moment provencaalse kruiden naar smaak toevoegen.
Ondertussen de kaassaus klaarmaken door de boter te smelten. Voeg hier de bloem aan toe en vervolgens in kleine beetjes de melk (goed roeren) totdat je een mooie saus hebt. Voeg hier nog de geraspte kaas aan toe.
Het gehakt/groentemengsel in de ovenschaal verdelen. Daaroverheen de aardappelschijfjes. Schenk de kaassaus er overheen en zet het geheel in de oven (200 graden celsius). Het gerecht is klaar als er een korstje gevormd is en alles goed doorgewarmd is. Bedek 10 minuten voor het einde eventueel nog met een beetje geraspte kaas.

Serveersuggesties

Eventueel eerst de aardappels, dan het gehakt-groente mengsel in de schaal. Er kan nog een scheutje slagroom door de kaassaus om het nog romiger te maken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit provenciaalse ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven