Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool uit de oven met appel en walnoten recept
Rode kool uit de oven met appel en walnoten recept

Rode kool uit de oven met appel en walnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en kookt ze in 20 min. gaar, verwarm de rode kool. Verhit de olie en bak hierin het gehakt met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 gr. Verwarm de melk, giet de aardappelen af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Verhit ondertussen de helft van de boter en bak hierin de appels aan beide kanten lichtbruin en bestrooi daarna met kaneel. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal, hierop de rode kool, de appelringen. Strooi hieroverheen de walnoten en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi in het geheel met de paneermeel. Verdeel de overgebleven boter over het gerecht en bak in ongeveer 30 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kool uit de oven met appel en walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven