Roemeense ovenschotel met koolrolletjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Snijd de koolbladeren los en verwijder ze voorzichtig een voor een.
  3. Dompel de bladeren met enkele tegelijk ca. 3 minuten in kokend water zodat ze zacht worden.
  4. Verwijder vervolgens de harde nerven en snijd de bladeren doormidden.
  5. Maak in een grote kom een mengel van het gehakt met de , de gesnipperde , en en een beetje water.
  6. Wikkel steeds een eetlepel van het gehaktmengsel in een half koolblad.
  7. Goed dichtvouwen.
  8. Het restant van de kool hak je fijn en kook je ca. 10 minuten in een grote braadpan.
  9. Giet de groente af.
  10. Plaats een laag koolrolletjes op de gekookte kool tot de hele bodem bedekt is.
  11. Strijk er een laag gezeefde overheen.
  12. Maak nog een laag met koolrolletjes en bestrijk ook deze met gezeefde .
  13. Herhaal tot alle koolrolletjes in de pan zijn.
  14. Vul aan met water tot het gerecht net bedekt is en plaats het 2 uur in de oven op 200 graden celsius.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Roemeense ovenschotel met koolrolletjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo Pauline, Wat voor mij niet duidelijk is in dit recept, dat is de gegevens over de rijst. Moet dat gekookte of ongekookte rijst zijn? Alvast bedankt voor je antwoord. Bert
bertvb 2 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
422 kcal
21%1688 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roemeense ovenschotel met koolrolletjes