Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roemeense ovenschotel met koolrolletjes recept
Roemeense ovenschotel met koolrolletjes recept

Roemeense ovenschotel met koolrolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Snijd de koolbladeren los en verwijder ze voorzichtig een voor een. Dompel de bladeren met enkele tegelijk ca. 3 minuten in kokend water zodat ze zacht worden. Verwijder vervolgens de harde nerven en snijd de bladeren doormidden. Maak in een grote kom een mengel van het gehakt met de rijst, de gesnipperde uien, peper en zout en een beetje water. Wikkel steeds een eetlepel van het gehaktmengsel in een half koolblad. Goed dichtvouwen. Het restant van de kool hak je fijn en kook je ca. 10 minuten in een grote braadpan. Giet de groente af. Plaats een laag koolrolletjes op de gekookte kool tot de hele bodem bedekt is. Strijk er een laag gezeefde tomaten overheen. Maak nog een laag met koolrolletjes en bestrijk ook deze met gezeefde tomaten. Herhaal tot alle koolrolletjes in de pan zijn. Vul aan met water tot het gerecht net bedekt is en plaats het 2 uur in de oven op 200 graden celsius.

Serveersuggesties

Lekker met vers, donker brood en een frisse salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roemeense ovenschotel met koolrolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roemeense ovenschotel met koolrolletjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hallo Pauline, Wat voor mij niet duidelijk is in dit recept, dat is de gegevens over de rijst. Moet dat gekookte of ongekookte rijst zijn? Alvast bedankt voor je antwoord. Bert
    Bertvb gaf dit recept op 2 mei 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven