Allergie informatie: Shepherd's Pie
Terug naar het receptIngrediënten
- voor het vleesmengsel:
- 675 gram lamsgehakt (ev. rundergehakt, maar dan heet het Cottage Pie)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 20 gram braadboter of braadvet
- 3 centiliter olijfolie
- 1 theelepel bloem
- 2 laurierbladen
- 2 takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 gesneden ansjovisje
- 1 blik van circa 400 gram tomatenstukjes
- 450 milliliter lamsfond
- 2 theelepels worcestersaus
- zwarte peper uit de molen en zout naar smaak
- voor de aardappelpuree:
- 675 gram aardappelen
- 100 milliliter slagroom
- 25 gram roomboter
- 2 eidooiers
- eventueel een scheutje volle melk
- zwarte peper uit de molen en zout naar smaak.
- 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt of oud-belegen Goudse kaas, gemalen.
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Ovenschotels
- Shepherd's pie
- Allergieen informatie