

Shepherd's pie met kaas-prei topping
Ingrediënten
- 400 gram gekookte lam (gesneden)
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- 1 grote gesneden ui
- 2 gesnipperde wortelen
- 2 verse takjes rozemarijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels Worcestershire saus
- 500 milliliter runderbouillon
- 75 gram erwten
- 1 kilo aardappelen (in dobbelstenen gesneden)
- 1 kleine prei (fijn gesneden)
- boter
- 3 eetlepels melk
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en wortelen voor 5 minuten totdat deze zacht zijn geworden. Voeg de lam, rozemarijn, tomaten puree, Worcestershire saus en runder bouillon toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens voor 20 minuten sudderen. Roer de erwten erdoor.
Kook de aardappelen in een grote pan kokend water voor 1 5 minuten. Giet goed af, (giet het water over de prei in een aparte pan en laat het koken voor 2.5 minuten) en doe de aardappelen terug in de pan. Stamp de aardappelen samen met de boter en melk tot een gladde puree en schep de prei erdoor.
Schenk het lammengsel in een ovenvaste schaap en schep de aardappel puree erover. Strooi de kaas erover.
Bak voor 27.5 minuten in de oven totdat het goudbruin is en aan de randen kookt.
Meer Recepten
- Shepherd's Pie4 porties
1 uur
simoned - Shepherd's Pie4 porties
45 minuten
svenverslype - Shepherd's Pie4 porties
25 minuten
dragstar-i
Allergenen Informatie
Voor dit shepherd's pie met kaas-prei topping recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Ovenschotels
- Shepherd's pie met kaas-prei topping