Shepherd's pie met kaas-prei topping
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mverhage
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 190 graden Celsius.
Verhit de olie in een grote pan en bak de en voor 5 minuten totdat deze zacht zijn geworden. - Voeg de lam, , tomaten puree, Worcestershire saus en runder bouillon toe.
- Breng het aan de kook en laat het vervolgens voor 20 minuten sudderen.
- Roer de erdoor.
Kook de in een grote pan kokend water voor 15 minuten. - Giet goed af, (giet het water over de in een aparte pan en laat het koken voor 2-3 minuten) en doe de terug in de pan.
- Stamp de samen met de en tot een gladde puree en schep de erdoor.
Schenk het lammengsel in een ovenvaste schaap en schep de aardappel puree erover. - Strooi de erover.
Bak voor 25-30 minuten in de oven totdat het goudbruin is en aan de randen kookt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Shepherd's Pie445m
-
Recept
Shepherd's Pie425m
-
Recept
Shepherd's Pie41u
-
Recept
Shepherd's Pie41u
-
Recept
Paula's Shepherd Pie420m
-
Recept
Ovenschotel met prei en ananas440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie en runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in zonnebloem olie en runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 137 kcal | 6% | 548 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |