Shepherd

Ingrediënten

+ -
print

Voor het vleesmengsel:

Voor de aardappelpuree:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de gaar en pureer ze met de overige ingrediënten tot een mooie gladde puree.
  2. Voeg desnoods wat extra , volle of toe totdat de juiste consistentie is bereikt.

    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Verhit de in een pan.
  3. Braadt het gehakt hierin aan totdat het rondom helemaal gebruind is; prak het ondertussen met een vork totdat het volledig rul is.
    Zet een 2de braadpan op het vuur en verhit daarin de of het braadvet.
  4. Fruit hierin gedurende 5 minuten de gesnipperde .
  5. Strooi de erover en roer goed door zodat er geen klontjes achterblijven.
  6. Voeg de , de en de ansjovis toe en roer even door.
  7. Voeg de , 350 ml lamsfond en de toe.
  8. Houd 100 ml fond apart om zo meteen de braadpan van het gehakt te deglaceren.
    Voeg het gebraden gehakt toe.
  9. Blus de braadjus met de achtergehouden fond en schraap alle aanbaksels los.
  10. Voeg dit bij de rest.
  11. Laat dit nog eens 45 minuten stoven op een laag vuur.
  12. Roer regelmatig door en laat de saus wat indikken door een tijdje het deksel van de pan te laten.
  13. Breng als laatste op smaak met eventueel wat peper en zout.
    Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de erover.
  14. Strijk hem glad en strooi er royaal kaas overheen.
    Bak de Shepherd’s Pie ca. 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de puree een bruin korstje heeft.
25
25
25

Variaties op Shepherd's Pie

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Shepherd's Pie
VariatieAantalGang
Shepherd's Pie4Ovenschotels
Shepherd's pie met kaas-prei topping1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • aardappelpuree, roomboter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, roomboter, melk, parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
572 kcal
28%2288 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shepherd's Pie