Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spinazie-ovenschotel recept
Spinazie-ovenschotel recept

Spinazie-ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 240 graden C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met water en zout in 20 minuten gaar. Was de spinazie en laat het goed uitlekken. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe en laat het in 10 minuten slinken tot het vocht verdampt is. Giet de aardappelen af en stamp ze fjn. Maak er met de boter en melk een puree van. Schep de puree in een ovenschaal en strijk het glad. Strooi de belegen kaas over de puree. Breng de spinazie op smaak met zout en schep het op de puree. Maak 4 kleine kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de Parmezaanse kaas. Bak de spinazie-schotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazie-ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven