Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tartiflette recept
Tartiflette recept

Tartiflette


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spekjes in pan bakken (geen vet toevoegen). Uien pellen en in kwart ringen snijden. Spekjes uit pan halen en uien in spekvet fruiten. Dan spekjes weer toevoegen. Aardappelen schillen. Aardappelen met keukenmachine in dunne plakjes snijden. Helft over schaaltje verdelen met tussendoor wat zout/peper. De helft van het spekjes-uienmengsel erover verdelen. Helft van de crème fraiche erover. Tweede laag aardappelen toevoegen. Laatste laag spekjes/ui en crème fraiche weglaten. Bedekken met magnetronfolie en 10- 13 minuten in de magnetron. (die van ons is 900 watt en dan doe ik het 13 minuten in de magnetron). Als het uit de magnetron komt, gaatje prikken in de folie. Tot hier kan allemaal van te voren. Daarna de 2e laag spekjes, crème fraiche en tartiflettekaas erover en (zonder folie) nog 45 minuten in de gewone oven op ongeveer 200 graden C. Lekker met een tomatensalade. Bon appétit!

Allergenen Informatie

Voor dit tartiflette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven