Tartiflette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de kort in water met wat , laat ze afkoelen en snijd ze dan in hele dunne plakjes.
  2. Snijd de in stukjes en bak hem even in de waarbij je er voor zorgt dat de stukjes net glazig worden.
  3. De stukjes ook even kort in een steelpan aanbraden.
  4. Leg in een ovenschaal een laag aardappels, een laag en , enz.
  5. Meng de door de en schenk deze er overheen.
  6. Snijd de overlangs doormidden, zodat u twee grote brokken krijgt en leg deze met de snijkant naar beneden op de ovenschaal.
  7. Verwarm de oven vóór op 200 graden C.
  8. en bak het gerecht zolang tot alle is gesmolten.
  9. de laatste 5 minuten de grill er even bij aanzetten, dat geeft een mooi korstje.
  10. EET SMAKELIJK!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tartiflette

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tartiflette
VariatieAantalGang
Tartiflette5Ovenschotels
Tartiflette met bacon1Voorgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, room, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Tartiflette heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Een goeie tip is om de aardappelen rauw in sneetjes te snijden en deze dan kort te laten koken. Ze blijven veel beter in vorm dan bij het snijden van gekookte aardappels.
Henri Lombaerts 14 maart 2012
Ik heb hier altijd veel succes mee, de vorige reactie hoort volgens mij niet bij dit recept.
Miriam Retera 27 januari 2012
Vrij standaard smaak, niet echt speciaal. Heb zelf nog wat mozarella toegevoegd om de smaak te verzachten. Die vond ik zurig van de tomaten. De bucatini geeft er wel een aparte draai aan, maar is bij... Lees reactie
ploegske 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
438 kcal
21%2190 kcal
Vetten
29 g.
42%145 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%10 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tartiflette