Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofschotel met ham en kaassaus recept
Witlofschotel met ham en kaassaus recept

Witlofschotel met ham en kaassaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Struikjes witlof in de lengte halveren. In koekenpan 20 gram boter verhitten en struikjes inleggen. Witlof in 9 minuten beetgaar bakken. Regelmatig keren. Ovenschaal invetten aardappelschijfjes over de bodem bedekken, de struikjes witlof erop leggen met het snijvlak naar boven. Gehakt rul bakken, pesto en reepjes ham erbij. Alles nog 2.5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktmengsel op de witlof scheppen. In pan met dikke bodem rest van de boter smelten. Bloem erdoor roeren en heel zachtjes even laten pruttelen. Helft van de melk erbij schenken en geheel al roerend verwarmen. Rest van de melk met scheutjes erbij doen en blijven roeren tot dat er een gladde saus ontstaat. Tweederde van de kaas erdoor roeren en laten smelten. Kaassaus op smaak brengen met zout en peper. Kaassaus over het gehakt schenken. De mozzarella in plakjes snijden en in de kaassaus leggen en de rest van de geraspte kaas erover strooien. Oven voorverwarmen op 200 graden C. 35 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlofschotel met ham en kaassaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven