Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang recept
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang recept

Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang


Ingrediënten


Bereidingswijze


Uien aanbraden in de boter samen met gemberpoeder, bruine suiker, kerrie, zout en peper. Brood weken in water of melk. Toevoegen gehakt en rul bakken. Erbij doen de rozijnen, abrikozenjam, azijn, worcestersaus en de tomatenpuree. Brood uitknijpen zodat ergste vocht eruit is. Bij het mengsel doen en er goed doorheen roeren. 20 minuten doorkoken. Ovenschaal invetten en het geheel in de schaal doen. Eieren klutsen samen met de melk. De melk over de schotel gieten. Hier en daar een stukje laurier doen en dan in de oven op 180 graden voor 45 minuten. Ui snijden en glazig bakken. Appels schillen, klein snijden en toevoegen. Alle ingrediŽnten, zonder de azijn, erbij en laten koken totdat de appels zacht zijn. Azijn erbij en laten inkoken. Regelmatig roeren. Laten afkoelen voor serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuidafrikaanse maaltijd: bobotie en blatjang recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven