Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool- gehaktschotel recept
Zuurkool- gehaktschotel recept

Zuurkool- gehaktschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snipper er 2. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met deksel, fruit er de helft van de gesnipperde ui in.
Voeg de zuurkool toe en breng op smaak met zout en peper, voeg 100 ml water toe, breng aan de kook en roer het bouillonblokje erdoorheen. Smoor afgedekt ca. 20 minuten. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen, was ze en kook ze 20 minuten in water met wat zout.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Schrap de wortels, was ze en snijd ze klein.
Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak er het gehakt rul in. Voeg de prei, de wortel, de knolselderij, de knoflook en de overige gesnipperde ui toe en bak ca 5 minuten verder. Voeg 175 ml slagroom toe, breng aan de kook en kook ca 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het geheel in een ovenschaal en verdeel het zuurkool mengsel eroverheen.
Giet de aardappelen af, voeg de boter en de melk toe en smaak er een fijne puree van. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Strijk de puree over de zuurkool. Kluts de eidooier met 25 ml slagroom en bestrijk de aardappelpuree hiermee. Bak 20-2 5 minuten goudbruin in de oven.
Snijd de overige ui in dunne ringen. Verhit 1-2 eetlepels olie. Wentel de uiringen door de bloem en bak ze goudbruin in de hete olie.
Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de zuurkoolschotel met de uiringen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkool- gehaktschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven