Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met bacon recept
Zuurkoolschotel met bacon recept

Zuurkoolschotel met bacon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de aardappels schoon en kook ze 17.5 minuten met het deksel op de pan. Pel en snipper de uien. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Fruit de uien in de hete olie. Bak kort de zuurkool, de jeneverbessen,de appelstukjes en het laurierblad mee. Giet de appelsap erbij en laat 10 minuten smoren op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en een snufje suiker. Laat de aardappels schrikken en verwijder het velletje, snijd de aardappels in schijfjes. Verhit 2 eetlepels olie en rul hierin het gehakt. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Beleg een ovenvorm met de plakjes bacon, verdeel 2/3 van de aardappels eroverheen. Leg in lagen de helft van de zuurkool, het gehakt, de rest van de zuurkool en de rest van de aardappels erop. Giet de slagroom eroverheen. Bak de schotel ca. 50 miuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met bacon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven