Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met banaan en ananas recept
Zuurkoolschotel met banaan en ananas recept

Zuurkoolschotel met banaan en ananas


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 a 200 graden C. Gehakt rul bakken met zout, peper, knoflook en ui. Als het bruin is onder in ovenschotel doen. Bananen in plakjes snijden en bovenop gehakt leggen. Zuurkool kwartiertje koken, uit laten lekken en bovenop de schijfjes banaan leggen. Ananasschijven in stukjes snijden, uit laten lekken en bovenop zuurkool leggen. De aardappelpuree klaarmaken volgens aanwijzingen op het pak en bovenop de ananas doen en mooi gladstrijken. Hier bovenop de geraspte kaas strooien. Dan de schotel 20 minuten een half uur in oven tot er mooi bruin korstje op zit. Je kunt deze schotel ook gemakkelijk een dag van te voren klaarmaken. Is eigenlijk nog lekkerder want dan trekken de smaken goed door elkaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met banaan en ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuurkoolschotel met banaan en ananas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 6 recensies

  • Heerlijk! Mijn zoons willen liever geen zuurkoolstamp, maar deze mag blijven!
    Linda gaf dit recept op 10 februari 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik dacht ik maak dit voor mijn meiden, want die houden niet van zuurkool. Ze vonden het super lekker en mijn man en ikzelf ook!
    Kitty gaf dit recept op 18 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Lekker met mandarijntjes uit blik er nog bij.
    Marielle gaf dit recept op 3 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Hij is echt heerlijk, ook met creme fraiche gedaan ! Super volgende week weer eten mmm!
    Francien gaf dit recept op 18 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb door de zuurkool een half potje crème fraiche geroerd voordat de zuurkool op de gehakt wordt gedaan. Echt een aanrader, heerlijk!
    Arina gaf dit recept op 9 februari 2012 4 uit 5 sterren
  • Nou, klinkt lekker... Ik ga dit vandaag ook eens uitproberen... Ben benieuwd!
    Ankie gaf dit recept op 1 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven