Surinaamse zuurkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt, sambal en de kruiden rul (zonder olie of ).
    Voeg en de helft van de toe en zet apart.
  2. Bak de andere
    helft van de in de en voeg de ,
    en ketjap toe.
    Laat dit met de deksel op de pan 15 minuten sudderen.
  3. Voeg ananas toe.
    Bestrijk een ovenvaste schaal met en verdeel de helft van
    de puree over de bodem.
  4. Leg hier de helft van het gehaktmengsel op en de helft van de .
    Herhaal dit met de rest van gehakt en .
    Dek af met de resterende puree, en bestrooi met geraspte .
    Bedek de schaal met magnetronfolie en zet hem 4 minuten in de
    magnetron op 700 watt.
  5. Neem de folie eraf en zet de schaal
    15 minuten boven in de oven bij 220graden Celcius.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal trassi
  • sambal trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • schijven ananas en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
  • boter, aardappelpuree, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en kaas
  • sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
235 kcal
11%1175 kcal
Vetten
7 g.
10%35 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%130 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse zuurkoolschotel