Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met worst recept
Zuurkoolschotel met worst recept

Zuurkoolschotel met worst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper 2 uien en snijd ze in vieren. Doe de hamschijf en de 2 uien in een grote pan met de laurierbladeren en de peperkorels. Bedek het vlees en de uien met een laagje water. Breng het aan de kook en laat het vlees ca. 2 uur en 30 minuten garen met het deksel op de pan. Pel en snipper 2 uien en de teentjes knoflook. Verhit de boter in een pan en laat de uien en de knoflook erin. Voeg de zuurkool de peperkorrels de kruidnagels en de jeneverbessen toe. Giet de wijn erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe de inhoud van de pan in een braadslede. Laat de zuurkool ca. 1 uur smoren in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Voeg ca. na 30 minuten het spek, de rookworst, en ca 375 mililiter kookvocht van de hamschijf toe aan de zuurkool. Haal de hamschijf uit de pan en haal het spek uit de braadslede. Verwijder het zwoerd van de hamschijf en snijd het vlees los van het bot. Snijd het spek in stukken. Garneer de zuurkoolschotel met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met worst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven