Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met gorgonzola en pistaches recept
Pasta met gorgonzola en pistaches recept

Pasta met gorgonzola en pistaches


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar. Blancheer de pistaches. Verbrokkel tegen het einde van de kooktijd van de pasta, de gorgonzola en laat de kaas op een laag vuur smelten in de mascarpone met wat van het kookwater van de pasta. Proef en breng het op smaak met zout, peper en de tijm. Hak de pistaches grof. Giet de pasta door een zeef en meng het met de gorgonzolasaus. Bestrooi met de gehakte pistaches. Lekker met een grote salade er naast.

Serveersuggesties

Pistaches worden iets zachter en behouden hun mooie groene kleur als ze heel kort geblancheerd worden. Breng water aan de kook, voeg de pistaches toe, kook ze 30 seconden, giet ze af door een zeef en overspoel ze direct met koud water. Laat ze uitlekken. In Italiť wordt kookwater van pasta vaak gebruikt om een saus een beetje aan te lengen. Hier wordt het vooral gebruikt om de saus wat minder vet te maken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta met gorgonzola en pistaches recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven