Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Afrikaanse gehaktballetjes recept
Afrikaanse gehaktballetjes recept

Afrikaanse gehaktballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de spaghetti in ruim water met zout volgense de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Doe het gehakt met de dadels in een kom. Rasp de schil van de sinaasappel erboven en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen twaalf balletjes van het gehakt.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de gehaktballetjes bruin. Voeg de uienringen toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de tomaenblokjes met vocht, de komijn en de kaneel toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in 15 minuten met de deksel op de pan gaar. Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus en de spaghetti.

Serveersuggesties

De gehaktballetjes zijn ook lekker met Griekse yoghurt met verse munt. Serveer er dan geroosterde shoarmabroodjes en gekookte sperziebonen bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit afrikaanse gehaktballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven