Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cannelloni au gratin recept
Cannelloni au gratin recept

Cannelloni au gratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor de vulling: Schil de ui en snipper deze in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Doe de boter in de koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg dan het gehakt bij en bak het bruin. Voeg de spinazie toe en bak het mengsel al roerend nog 2 minuten. Zet het vuur uit en voeg dan de geraspte kaas, de room en het ei toe en roer alles goed door elkaar. Breng het op smaak met peper, zout en de marjolein. Vul de cannelloni met behulp van een lepel. Voor de saus: Snijd de bacon in kleine stukjes. Schil de ui en snipper deze in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Doe de olijfolie in de pan en bak de bacon. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Strooi de bloem over de bacon en bak het geheel al roerend nog 1 minuut. Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg het water met het bouillonblokje toe. Breng het geheel op smaak met basilicum, marjolein, peper en zout. Breng alles aan de kook en laat de saus 10 minuten sudderen, wel af en toe roeren. Giet wat saus in een ovenschaal, leg de cannelloni in de schaal en giet de overgebleven saus over de cannelloni. Strooi de geraspte kaas erover en leg bovenop een paar klontjes boter. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cannelloni au gratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven