Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne met monchou recept
Lasagne met monchou recept

Lasagne met monchou


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de uien. Was de bleekselderij en snijd hem in boogjes.
Verhit 25 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de uien en de bleekselderij toe en bak nog 5 minuten. Laat de tomaten uitlekken en vang het vocht op. Voeg vervolgens de gepelde tomaten en 2 eetlepels van het sap toe. Prak de tomaten fijn met een vork en roer de kruidenmix erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ca. 2 minuten zonder deksel koken. Voeg als hij te dik is nog wat tomatenvocht toe.

Maak de monchousaus:
Smelt 25 gram boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk alroerende scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Verkruimel de monchou er boven en laat deze alroerende smelten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Beboter met de rest van de boter een ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus in de schaal en bedek de saus met 3 lasagnevellen. Verdeel de helft van de monchousaus erover, daarop 3 lasagne vellen, verdeel de rest van de gehaktsaus erover en dek af met de lasagnevellen. Verdeel de rest van de monchousaus erover en strooi er tenslotte de geraspte kaas over.
Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden celsius in ca. 4 5 minuten goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne met monchou recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven