Lasagne met monchou
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Pel en snipper de .
- Was de en snijd hem in boogjes.
Verhit 25 gram van de in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de en de toe en bak nog 5 minuten. - Laat de uitlekken en vang het vocht op.
- Voeg vervolgens de gepelde en 2 eetlepels van het sap toe.
- Prak de fijn met een vork en roer de erdoor.
Voeg naar smaak en toe. - Laat de saus ca. 2 minuten zonder deksel koken.
- Voeg als hij te dik is nog wat tomatenvocht toe.
Maak de monchousaus:
Smelt 25 gram boter in een pan en roer de bloem erdoor. - Schenk alroerende scheutje voor scheutje de erbij en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is.
- Verkruimel de er boven en laat deze alroerende smelten.
- Voeg en naar smaak toe.
Beboter met de rest van de een ovenschaal. - Schep de helft van de gehaktsaus in de schaal en bedek de saus met 3 .
- Verdeel de helft van de monchousaus erover, daarop 3 lasagne vellen, verdeel de rest van de gehaktsaus erover en dek af met de .
- Verdeel de rest van de monchousaus erover en strooi er tenslotte de geraspte kaas over.
Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden celsius in ca. 45 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, monchou, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter, melk, monchou, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 288 kcal | 14% | 1152 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |