Maak de schoon, verdeel ze in roosjes en kook in een pan met een beetje water en zout(1 stuk) de bloemkoolroosjes 5 minuten.
Laat ze uitlekken, maar vang het kookvocht op.
Pel de uien(2) en knoflookteentjes en snipper deze fijn.
Ontvel de tomaten(500 gram) en snijd ze in plakjes.
Vet een ovenschaal in.
Bak de spekblokjes(50 gram) uit, voeg de uien(2) en knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg dan de tomaten(500 gram) toe en bak deze even mee.
Leg de helft van de bloemkoolroosje in de ovenschaal, strooi er een klein beetje kaas over, leg er lasagnebladen over, dan de helft van het ui–tomatenmengsel,.
Strooi er een beetje peper(1 stuk) en zout(1 stuk) over, dan de lasagnebladen, dan de rest van de bloemkoolroosjes, wat geraspte kaas, lasagnebladen, de rest van het ui–tomaatmengsel, wat peper(1 stuk) en zout(1 stuk) en dan weer lasagne bladen.
Verhit de boter(40 gram) in een pan en roer de bloem(40 gram) erdoor.
Voeg beetje voor beetje het kooknat en de melk(2 deciliter) toe.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan de geraspte kaas, wat peper(1 stuk) en zout(1 stuk) door.
Schenk de saus over de lasagne.
Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, oude kaas, melk
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, oude kaas, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.