Lasagne van Jamie Oliver
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Natrik_Cuisine
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De bolognesesaus maken:
Snijd het spek in kleine stukjes. - Maak de , , wortels en schoon en hak alles fijn.
- Zet een grote braadpan op matig vuur.
- Doe 2 scheuten , het spek en de in de pan en bak het spek goudbruin.
- Doe de groenten in de pan, en laat die, terwijl je om de 30 seconden roert, 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen.
- Roer het gehakt en de tomaten uit blik erdoor.
- Giet één leeg blik met water bij het mengsel in de pan.
- Roer er een snuf zout en peper door.
- Pluk de basilicumblaadjes van de stelen en leg ze in de koelkast.
- Hak de steeltjes fijn en roer die door het mengsel in de pan.
- Breng het mengsel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het 45 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.
De saus afmaken:
Verwarm de oven voor tot 190 °C. - Rasp de en roer een kwart ervan door de saus.
- Snipper de grote basilicumblaadjes door de saus en bewaar de kleintjes voor later.
- Proef de saus en voeg zo nodig wat extra zout en peper toe.
- Breng een pan water met een scheutje olie aan de kook en blancheer (kort koken) de 3-4 minuten om ze een beetje zacht te maken.
- Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.
De lasagne maken:
Schep een derde deel van de saus in een ovenvaste, aardewerken schaal. - Leg er een laagje op.
- Schep er een derde deel van de crème fraîche op, strijk de room glad en leg er een laag op.
- Strooi er wat zout en peper op en vervolgens een kwart van de geraspte .
- Ga nu verder met een volgende laag pasta, herhaal de lagen nog twee keer en besluit met een laag crème fraîche en de rest van de .
- Leg er tot slot wat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met .
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder het folie en zet de schaal nog 35 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lasagne creme fraiche41u
-
Recept
Vega lasagne430m
-
Recept
Lasagne met monchou445m
-
Recept
Lasagne met zalm430m
-
Recept
Lasagne41u
-
Recept
Lasagne met ricotta en broccoli41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 287 kcal | 14% | 1148 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |