Lasagne met savooiekool en zalm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de savoiekool schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Blancheer de ca. 2 minuten in kokend water waaraan zout is toegevoegd.
  3. Laat de daarna goed uitlekken.
  4. Pel en snipper de .
  5. Maak de zalm schoon en snijd hem in stukken.
  6. Verhit de in een pan en fruit de .
  7. Voeg de toe en laat hem kort meebakken.
  8. Roer de , de en het bouillonblokje erdoorheen.
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
  10. Breng op smaak met zout, peper en .
  11. Giet een beetje saus in een grote, ingevette ovenschaal.
  12. leg 3 lasagnebladeren in de schaal en giet er wat saus overheen.
  13. Voeg de helft van de toe, leg weer 3 lasagnebladeren erop en giet er warme saus over.
  14. Strooi wat over de zalm en leg hem in de ovenschaal.
  15. Leg er 3 lasagnebladeren op en giet er wat saus over.
  16. Voeg de rest van de kool toe.
  17. Bedek de stapel met de lasagnebladeren die over zijn en giet de overige saus over het geheel.
  18. Strooi de eroverheen.
  19. Bak de schotel ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  20. Garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, groentebouillonblokje, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, melk, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
566 kcal
28%2264 kcal
Vetten
48 g.
68%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne met savooiekool en zalm