Snijd de groentjes in fijne stukjes en stoof die in een kom.
Kruid die met en zout(1 stuk)(1 stuk).
Voeg daar nu de tomatenblokjes(1 doos) en de gezeefde tomaten(1 doos) aan toe en kruid dit alles nu met de spaghettikruiden en de pilli-pilli volgens eigen smaak.
Braad dan het gehakt(1 kg) in een pan tot ze mooi lichtbruin gebakken is.
Voeg ze toe aan de saus en laat dit nu een 50-tal minuten sudderen op een klein vuurtje.
Regelmatig doorroeren.
Voor de kaassaus:
Snijd de schouderham(8 sneden) in kleine stukjes en bak het spek in een pan.
Doe boter(1 stuk) in een pan en laat die goed smelten.
Voeg daar nu de bloem(1 stuk) bij en doorroer dit goed tot je een stevige binding hebt.
Voeg nu beetje per beetje de melk(1 liter) erbij en laat dit zachtjes koken.
Kruid met peper(1 stuk)(1 stuk), zout(1 stuk)(1 stuk) en muskaatnoot.
Voeg daarna de gemalen kaas(50 gram)(300 gram) erbij en goed doorroeren.
Voeg nu het spek en de schouderham(8 sneden) toe.
Doe daarna een laag bolognesesaus in een schotel.
Leg daarop lasagnebladen, dan een laag kaassaus en zo afwisselen tot je schotel vol is.
Strooi vervolgens gemalen kaas(50 gram)(300 gram) op de bovenste laag en leg er ook enkele klontjes boter(1 stuk) op.
Steek dit tenslotte gedurende 40 minuten in een oven van 180 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
kaas, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kaas, melk, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.