Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Macaroni ( op z'n Turks ) recept
Macaroni ( op z'n Turks ) recept

Macaroni ( op z'n Turks )


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes (niet te klein). Ik pak altijd een steelpannetje om zo de hoeveelheid af te kunnen meten. Ik snijd de blokjes en ga net zo lang door tot het steelpannetje vol zit. Pel de ui en snijd deze. Knip of snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe de kruiden op een schoteltje of in een klein bakje en meng deze eventueel met de tomatenpuree tot een kruidenpasta. Bak de blokjes kipfilet lekker bruin in de boter. Voeg, nadat de kipfiletblokjes lekker bruin zijn gebakken, de uisnippers erbij en fruit deze lekker glazig. Voeg nu de aardappelblokjes erbij en bak deze ook even lekker mee. Ook nu even je pan heen en weer schudden tot alles gelijk ligt en pak nu weer een bakje HEET water en giet dit erbij tot alles net onder water ligt. Anders wordt de saus te waterig. Voeg nu de kruidenpasta erbij en een klein snufje zout (omdat er dus aardappels inzitten). Roer dit alles goed door elkaar, zodat alles goed mengt met elkaar en de smaken er goed in kunnen trekken tijdens het stoven. Laat dit alles lekker ongeveer 25 tot 30 minuten sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn. Zijn de aardappelblokjes gaar, dan is de saus ook helemaal klaar. Tegen de tijd dat de saus gaar is of natuurlijk later, ligt eraan wanneer je wilt eten, zet je een ruime pan met water op om de macaroni te kunnen koken. Ikzelf neem altijd de "strikjes" vormige macaroni. Die vind ik namelijk het lekkerste. Natuurlijk moet je helemaal zelf weten welke macaroni je wilt eten. Kook de macaroni volgens de voorschriften op het pak macaroni.

Serveersuggesties

Je kunt als extra ingrediŽnt in de saus natuurlijk ook een in blokjes gesneden rode paprika bijvoegen. Eet dit in eerste instantie met natuurlijk de macaroni naar keuze. Goeie tip voor de winter: je kunt namelijk van deze saus een heerlijke witte bonensoep maken. Koop er heel simpel een pot witte bonen in tomatensaus bij en als de saus op zich helemaal gaar is, gooi je er als laatste de gehele pot witte bonen in tomatensaus bij en klaar is je witte bonensoep. Heerlijk met brood of gewoon zo. Kruiden natuurlijk naar smaak

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit macaroni ( op z'n turks ) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven