Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond) recept
Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond) recept

Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng een pan water aan de kook en zet een grote wok op het gas.

Doe het rundergehakt in een kom en doe daar de tuinkruidenbouillon en boemboe saté kruiden bij. Goed mengen.

Doe wat olijfolie in de wok en voeg vervolgens het rundergehakt toe. Bak dit op een half pitje tot het vocht uit het gehakt begint te lopen en blijf de grootste klonten gehakt in kleinere stukjes hakken met een houten spatel. Zodra er geen rood gehakt meer is en het een hele lichte kleur bruin is geworden kan je het gas zo hard mogelijk zetten om het gehakt eventjes snel wat bruiner te bakken.

Na een minuut of twee goed roeren is het gehakt mooi bruin geworden en kan de roerbakmix erbij. Het gas mag weer zachter want de groenten hoeven alleen een beetje verwarmd te worden. Meng de groente goed met het gehakt en de 'jus' van olijfolie en gehaktvocht en houdt alles een minuut of twee op een laag pitje. Voeg wat ketjap toe om het geheel wat verder op smaak te brengen.

Giet de pasta af als deze gaar is en doe deze dan in de wok erbij. Goed doorroeren zodat de smaak van de groente en het gekruide vlees overgenomen worden door de pasta.

Tip: Voeg geen zout toe aan de volkorenpasta tijdens het koken. Het geheel gaat toch bij elkaar en je wilt niet dat het gerecht te zout wordt (of dat je te veel natrium binnenkrijgt). Ook kan je als je bang bent voor te veel vet het gehakt vervangen door kip.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Voor koken uit een pakje hoef ik geen recepten, zelfs niet als er twee verschillende pakjes gebruikt worden. En gehakt rullen in olijfolie???
    Cornelis gaf dit recept op 16 juni 2015 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven