Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met Bolognesesaus recept
Pasta met Bolognesesaus recept
Laatste update: 25 juli 2017 om 12:07

Pasta met Bolognesesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met het snijden van de groenten.

Neem een voldoende grote pan met dikke bodem.
Bak hierin de spekjes in een scheut olijfolie, samen met de oregano
Voeg vervolgens de knoflook en ui toe en bak even mee. Knoflook mag niet bruin worden. Hierna doe je de rest van de groenten erbij en bak het weer even door.
Als je nu teveel vocht in de pan hebt, giet het dan af en bewaar het voor later.

Dan het gehakt erbij bakken en zorgen dat het rul wordt.
Vervolgens doe je de inhoud van de blikjes tomatenblokjes erbij. 1 blikje vul je met rode wijn en dit giet je erbij. Het andere blikje vul je met het overtollige vocht en vult het aan met gewoon water. Ook dat gaat erbij. Breng alles aan de kook.

Het restant van de rode wijn drink je tijdens het wachten of later bij het eten ;)

Snij dan alle stengels van de basilicumplant. Haal de blaadjes van de stengels en leg deze in een bord in de koelkast. De stengel snij je in stukjes en doe je bij de saus.
Doe ook de gesneden pepers (zonder zaad) erbij en maak op smaak met zout en wat gemalen zwarte peper.

Vervolgens het deksel op de pan (een beetje open) en minstens een uurtje laten sudderen op een zo klein mogelijk pitje. Controleer tussendoor de smaak en de dikte. Als het op het eind nog te dun is, laat dan het deksel er een tijdje af zodat er meer water verdampt. Andersom kan je altijd nog wat water toevoegen.

Kook op het einde ook de pasta om mee te serveren.

Rasp op het laatst een stuk parmezaan van 50-100 gr door de saus en voeg de basilicumblaadjes toe. De grote blaadjes scheur je in stukken. Door de kaas wordt je saus wel iets dikker, hou daar rekening mee.

De saus is nu klaar voor gebruik met je favoriete pasta. Niet vooraf door elkaar mengen, maar gewoon aan tafel. Eerst de saus in het bord en de pasta er bovenop.
Zet op tafel nog wat extra parmezaan om er overheen te raspen.

Serveersuggesties

Nederlanders eten vaak spaghetti bolognese, maar Italianen kennen dat niet. Die eten dat met tagliatelle of penne. In plaats van verse pepers gebruik ik vaak gedroogde birdeye peppers of rawitz. Even fijnmaken in de vijzel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta met bolognesesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven