Pasta met Bolognesesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Begin met het snijden van de groenten.

    Neem een voldoende grote pan met dikke bodem.
    Bak hierin de in een scheut olijfolie, samen met de
    Voeg vervolgens de knoflook en ui toe en bak even mee.
  2. Knoflook mag niet bruin worden.
  3. Hierna doe je de rest van de groenten erbij en bak het weer even door.
    Als je nu teveel vocht in de pan hebt, giet het dan af en bewaar het voor later.

    Dan het erbij bakken en zorgen dat het rul wordt.
    Vervolgens doe je de inhoud van de blikjes erbij. 1 blikje vul je met rode en dit giet je erbij.
  4. Het andere blikje vul je met het overtollige vocht en vult het aan met gewoon water.
  5. Ook dat gaat erbij.
  6. Breng alles aan de kook.

    Het restant van de rode drink je tijdens het wachten of later bij het eten ;)

    Snij dan alle stengels van de basilicumplant.
  7. Haal de blaadjes van de stengels en leg deze in een bord in de koelkast.
  8. De stengel snij je in stukjes en doe je bij de saus.
    Doe ook de gesneden pepers (zonder zaad) erbij en maak op smaak met en wat gemalen zwarte peper.

    Vervolgens het deksel op de pan (een beetje open) en minstens een uurtje laten sudderen op een zo klein mogelijk pitje.
  9. Controleer tussendoor de smaak en de dikte.
  10. Als het op het eind nog te dun is, laat dan het deksel er een tijdje af zodat er meer water verdampt.
  11. Andersom kan je altijd nog wat water toevoegen.

    Kook op het einde ook de pasta om mee te serveren.

    Rasp op het laatst een stuk van 50-100 gr door de saus en voeg de basilicumblaadjes toe.
  12. De grote blaadjes scheur je in stukken.
  13. Door de kaas wordt je saus wel iets dikker, hou daar rekening mee.

    De saus is nu klaar voor gebruik met je favoriete pasta.
  14. Niet vooraf door elkaar mengen, maar gewoon aan tafel.
  15. Eerst de saus in het bord en de pasta er bovenop.
    Zet op tafel nog wat extra om er overheen te raspen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tagliatelle
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1478 kcal
73%5912 kcal
Vetten
95 g.
136%380 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
111 g.
42%444 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta met Bolognesesaus