Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met gorgonzola recept
Pasta met gorgonzola recept

Pasta met gorgonzola


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de pasta "al dente" volgens de kookvoorschriften. Hak de 20 gram walnoten grof (bijvoorbeeld in een keukendoek met een keukenhamer). Verwijder de korst van de gorgonzola en prak de kaas in een diep bord fijn met de slagroom en de cognac. Je kunt het ook door een zeef wrijven als je het fijner wilt. Is het mengsel te droog, doe dan wat room bij. (of cognac) Roer de peterselie en worcestershire saus door het kaasmengsel. Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden) en giet de boter al roerend bij het gorgonzolamengsel tot een glad mengsel. Meng dan de walnoten erdoor en houd het mengsel warm onder aluminiumfolie tot de pasta klaar is. Als de pasta al dente is, afgieten en de kaassaus erdoor roeren. Leg de halve walnoten erop en de extra gorgonzola in plakjes.

Serveersuggesties

Voor een sterkere smaak, kun je bijvoorbeeld roquefort nemen i.p.v. gorgonzola.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pasta met gorgonzola recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven