Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met zelfgemaakte bolognese saus recept
Pasta met zelfgemaakte bolognese saus recept

Pasta met zelfgemaakte bolognese saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem en eieren en kneed dit goed samen. In het begin zal het erg plakkering zijn maar na 5-10 kneden zal het elastischer worden. Indien je het te nat vind extra bloem toevoegen. Houd hierbij de regel aan als je denkt dat het te droog is dan is hij goed. Haal dit door de pasta machine (van standje 7 tot standje 2) en maak er daarna tagliatella slierten van. Leg dit op een bord bestrooi met een beetje bloem en laat het daarna staan. Snijd de ui in kleine stukje en doe de teentjes knoflook in de knoflookpers. Voeg samen en laat daarna zachtjes fruiten in een laagje olijfolie. Snijd de tomaten in 4 gelijke delen en haal alleen de harde stukken eruit. Snijd de basilicum fijn en voeg dit samen met de eetlepels sambal smeerkaas toe. Verwarm dit op laag vuur in een laagje olie in de pan. Mix daarna in de pan met een mixer alles goed door elkaar tot je een saus krijgt. Hierna zet je het vuur hoger en voeg je de wijn en koksroom toe. Laat op hoog vuur staan en goed door laten koken. Als de ui goed gefruit is, voeg je deze toe. Meng nu het gehakt met de gehaktkruiden en bak dit in een pan zonder olie of boter gaar. Giet het vet van het gehakt af en voeg het gehakt toe aan de saus. Laat de saus nog goed doorverwarmen en regelmatig doorroeren. Kook nu de pasta in een grote pan met water en een scheutje olijfolie en een klein beetje zout in 2 a 3 minuten klaar. Leg de pasta op het bord, giet wat saus met gehakt eroverheen en bestrooi met vers geraspte parmezaanse kaas.

Serveersuggesties

Hou 1 tomaat over, snijd deze in kleine stukje en voeg op het laatste aan de saus toe. Voor decoratie en smaak leg je er wat hele basilicum blaadjes overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta met zelfgemaakte bolognese saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven