Pastaroomsaus met garnalen en knoflook

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit de en in een steelpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en erbij.
  3. Bak ze een paar seconden tot de knoflook net begint te kleuren.
  4. Roer de en erdoor.
  5. Laat de saus 10 minuten al roerend koken.
  6. Kook de pasta in gezouten water, giet af en doe de pasta terug in de pan.
  7. Voeg de garnalen toe aan de saus en zet het vuur middelhoog.
  8. Bak ze 2 minuten al roerend.
  9. Zet het vuur lager en roer de erdoor.
  10. Laat de saus al roerend 1 minuut koken totdat hij dikker is geworden.
  11. Breng op smaak met en .
  12. Doe de pasta in een warme schaal.
  13. Schenk de saus erover en meng alles goed.
  14. Strooi de erover.
  15. Meng alles goed door en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tagliatelle
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • roze garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pastaroomsaus met garnalen en knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk en eenvoudig recept. De room vervangen door mascarpone.
Annelies 1 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
465 kcal
23%1860 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
78 g.
30%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pastaroomsaus met garnalen en knoflook