Tagliatelle met garnalen in lichte saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. We beginnen met water koken in een middelgrote pan.
  2. In de tussentijd ontdoe je de van de groene hartjes aan de bovenkant en maak je aan de onderkant twee sneetjes die een kruisje vormen.
  3. Als het water kookt, zet je het vuur uit en leg je de even in het water totdat de velletjes los beginnen te laten.
  4. Pel de , snijd ze door midden en haal met een klein lepeltje de zaadleiders en zaadjes eruit, zodat je alleen het vruchtvlees over houdt.
  5. Deze snijd je in blokjes.
  6. Zet de pan met water weer op voor de pasta.
  7. In de tussentijd hak je de knoflook en peterselie fijn en rasp je de schil van de .
  8. Kook de pasta bijtgaar of naar wens langer.
  9. Als de pasta klaar is, meng je de gesneden peterselie erdoor.
  10. Verwarm de boter (of olie) in een pan.
  11. Voeg de , knoflook en citroenrasp toe.
  12. Na dit even gefruit te hebben, voeg je ook de toe.
  13. Doe de bij het mengsel en steek deze aan.
  14. Schep de regelmatig om.
  15. Tot slot blus je het geheel af met een flinke scheut .
  16. Breng de saus op smaak met peter en zout.
  17. Laat hem niet te lang staan, maar dien hem direct op.
  18. Eet smakelijk!
  19. Tip:
  20. In de zomer is dit gerecht ook heerlijk koud te eten als salade.
  21. Gebruik dan geen maar kleinere pastasoorten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tagliatelle is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en klontje boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom en klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in brandy
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
698 kcal
34%1396 kcal
Vetten
49 g.
70%98 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
78 g.
30%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tagliatelle met garnalen in lichte saus