Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza recept
Pizza recept

Pizza


Ingrediënten


Bereidingswijze


Strooi de gist en de suiker bij het water en laat 20 minuten rusten tot zich schuim vormt. Zeef de bloem met het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olie toe. Roer tot een zacht deeg. Kneed het deeg 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 220C. Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit. Rol het deeg uit tot twee ronde lappen van 25 tot 30 cm doorsnee. Plaats ze op ingevette bakplaten. Bestrijk ze met tomatensaus en het beleg van uw keus. Laat ze nog 1 5 minuten rijzen en bak ze in circa 2 5 minuten krokant.

Serveersuggesties

Pizza Quattro Stagioni: Verdeel de vulling over de pizza en bak als boven aangegeven, circa 25 minuten. Pizza spek en kaas: Bestrooi de pizza hiermee en bak als boven Pizza Pepperoni: Verdeel de vulling over de tomatensaus, bestrijk de groenten met olijfolie, strooi de kaas erover en bak als boven.

Allergenen Informatie

Voor dit pizza recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven