Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza met shoarma recept
Pizza met shoarma recept

Pizza met shoarma


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Vulling: In een pan heb ik olijfolie gedaan en als het warm is de shoarma, die je al lekker gekruid hebt, erin gedaan, gaar laten worden, en apart houden. Tomatensaus: In een pannetje, ui laten fruiten in olijfolie, dan de gepureerde gepelde tomaten erbij doen, zacht vuur zetten. Als het kookt, doe je er zout bij en beetje suiker om het bittere weg te halen en basilicum erbij. Snijd de mozzarella in plakjes. Pizza Deeg: Ik heb niet echt een recept maar er zijn wel 2 dingen dat je moet onthouden als je pizza maakt. Dat heeft mijn vader me geleerd en hij is pizzabakker: 1 liter water = 30 gram zout dus liter water = 15 gram zout Laat het altijd 2 tot 3 uur rijzen Voor deze pizza heb ik dus een half liter lauw water gedaan in een kom en heb ik er een vers gist blokje in laten smelten. Dan heb ik er 15 gram zout bij gedaan, de bloem erbij totdat ik gewoon zo een brooddeeg had en dan nog wat olijfolie. Heel goed kneden, hoe langer je het kneed hoe zachter en mooier je pizza. Je moet het zelf voelen dat het deeg goed is, dan laten rijzen, met een vochtige theedoek erover, anders droogt hij uit!! 2 tot 3 uur laten rijzen. Dan doe je het deeg dus ergens in, een pizzapan ofzo, dan tomatensaus erop, shoarma erop en mozzarella plakjes, nog olijfolie erop, zout, (anders smaakt de mozzarella niet en is altijd een finishing touch) en wat oregano! Voorverwarmde Oven (200 graden C.) in totdat hij goed gaar is. Shoarma is niet italiaans, maar combinatie is wel lekker!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pizza met shoarma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven