Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Puttanesca recept
Puttanesca recept

Puttanesca


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ragfijn gesneden ui. Knijp de teentjes knoflook erboven uit, voeg de fijngesneden pepertjes en de fijngesneden ansjovis toe en fruit deze 4.5 minuten op een zacht vuurtje mee. Ontvel de tomaten, verwijder de harde kern en snijd ze in stukken. Voeg de tomaten toe en kook ze onder af en toe roeren in 3.5 minuten zacht. Voeg de kappertjes en de wijn toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper, doe het deksel op de pan en laat de saus 20 min. zachtjes sudderen. Roer af en oe door om aanbakken te voorkomen. Kook ondertussen de pasta al dente volgens het voorschrift op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet. Roer er een flinke scheut olijfolie door om kleven te voorkomen. Doe hem weer terug in de warme pan. Voeg de tomatensaus toe, samen met de ontpitte olijven en de fijngehakte peterselie en schep alles goed door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 voorverwarmde kommen of borden. Bestrooi tot slot met de Parmezaanse kaas. Geef er een glas stevige, rode wijn bij zoals een Chianti classico.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit puttanesca recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven