Puttanesca
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit de in een pan en fruit hierin de ragfijn gesneden .
- Knijp de erboven uit, voeg de fijngesneden pepertjes en de fijngesneden ansjovis toe en fruit deze 4-5 minuten op een zacht vuurtje mee.
- Ontvel de , verwijder de harde kern en snijd ze in stukken.
- Voeg de toe en kook ze onder af en toe roeren in 3-4 minuten zacht.
- Voeg de en de wijn toe.
- Breng op smaak met en zwarte , doe het deksel op de pan en laat de saus 20 min.
- zachtjes sudderen.
- Roer af en oe door om aanbakken te voorkomen.
- Kook ondertussen de pasta al dente volgens het voorschrift op de verpakking.
- Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet.
- Roer er een flinke scheut door om kleven te voorkomen.
- Doe hem weer terug in de warme pan.
- Voeg de tomatensaus toe, samen met de ontpitte en de fijngehakte en schep alles goed door elkaar.
- Verdeel het gerecht over 4 voorverwarmde kommen of borden.
- Bestrooi tot slot met de .
- Geef er eenstevige, rode wijn bij zoals een Chianti classico.
Ook lekker om te maken
Variaties op Puttanesca
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaghetti alla puttanesca | 2 | Pastagerechten |
Pasta alla puttanesca | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 465 kcal | 23% | 1860 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 67 g. | 26% | 268 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |