Spaghetti alla puttanesca
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van nina_noralie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook.
- Doe de met wat zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de olie van de tonijn in een pan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten. - Voeg vervolgens de knoflook, en ansjovis toe.
- Hak de en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij.
- Roerbak het mengsel 2 minuten en doe er dan de en tonijn bij.
- Roer tot slot een snuf en de passata er door.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje kookvocht apart. - Voeg de aan de saus toe.
- Voeg de helft van de peterselie en het van de citroen toe en meng alles goed door elkaar.
- Roer om de saus wat te verdunnen een beetje van het kookvocht toe.
- Schep bij het serveren het laatste restje peterselie over het gerecht.
Ook lekker om te maken
Variaties op Spaghetti alla puttanesca
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaghetti alla puttanesca | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in tonijn op olie
- spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in tonijn op olie
- tonijn op olie is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 129 kcal | 6% | 258 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |