Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarische lasagna recept
Vegetarische lasagna recept

Vegetarische lasagna


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Maak de groenten schoon en snijd alles in dunne plakken. Bak courgette, aubergine en aardappel in een grillpan die met olijfolie ingesmeerd is aan weerszijden aan.
Snijd ook de tomaten in dunne plakken. Zout ze licht met zeezout en leg de plakjes op een ovenschotel 5 minuten onder de grill. De fijngesnipperde sjalot kun je eventjes met een beetje olijfolie in een koekenpan aanzetten. Daarna in een schone koekenpan nog even de in plakjes gesneden kastanjechampignons aanzetten.
De lasagnavellen moeten van tevoren gemaakt worden. Stort daarvoor de bloem in een kring op een schoon werkoppervlak voeg een beetje zout toe en kneed de bloem met ei en een eetlepel water tot een soepel, maar toch stevige deeg. Kan natuurlijk ook in de keukenmachine. Maak hiervan een bol, pak het in folie in en laat het tenminste een uur in de koelkast rusten. (Afhankelijk van de grootte van het ei, meer of minder bloem toevoegen). Meng roomkaas en alpro soya tot een stevige saus.
Maak 2 lasagnavellen op een bebloemde ondergrond, d.m.v. een houten deegrol. Maak dunne plakken, eventueel met de hand uitrekken en snijd met behulp van de te gebruiken schaal de vorm uit. Maak in de laatste vel een gaatje, anders gaat de bovenste vel erg bol staan door de uittredende stoom. De oude kaas en jonge kaas raspen, waarschijnlijk smaakt Parmezaanse – of belegen kaas ook prima, maar ik had deze twee kaassoorten op voorraad. Jonge kaas smelt lekker tussen de ingrediënten en oude kaas geeft een pittige smaak.

Bereiding:
Smeer een glazen ovenschaal met olijfolie in. Leg dan eerst een laagje aardappel op de bodem. Strooi daar de sjalot over, achtereenvolgens een laagje courgette, aubergine en tomaat. Doe tussen elke laag een beetje kaas en vervolgens een op maat gesneden lasagna vel. Begin nu weer van voren af aan en gebruik nu als laatste laag de kastanjechampignons. Bedek het geheel met de laatste lasagnavel en smeer hier het roomkaas mengsel over, ongeveer een halve tot één cm dik. Bestrooi dit met een dikke laag kaas en zet de ovenschaal een ½ uur in een oven die tot 180 graden celsius voorverwarmd is. De bovenste laag kaas moet een lichtbruine korst krijgen. In stukken snijden en met een verse salade opdienen. Bon appetit.

Serveersuggesties

Gebruik geen zout, daar de gebruikte kaas al zout is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vegetarische lasagna recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven