Vegetarische lasagna

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Maak de groenten schoon en snijd alles in dunne plakken.
  2. Bak , en aardappel in een grillpan die met ingesmeerd is aan weerszijden aan.
    Snijd ook de tomaten in dunne plakken.
  3. ze licht met zeezout en leg de plakjes op een ovenschotel 5 minuten onder de grill.
  4. De fijngesnipperde kun je eventjes met een beetje in een koekenpan aanzetten.
  5. Daarna in een schone koekenpan nog even de in plakjes gesneden aanzetten.
    De lasagnavellen moeten van tevoren gemaakt worden.
  6. Stort daarvoor de in een kring op een schoon werkoppervlak voeg een beetje toe en kneed de met en een eetlepel tot een soepel, maar toch stevige deeg.
  7. Kan natuurlijk ook in de keukenmachine.
  8. Maak hiervan een bol, pak het in folie in en laat het tenminste een uur in de koelkast rusten. (Afhankelijk van de grootte van het , meer of minder toevoegen).
  9. Meng en alpro soya tot een stevige saus.
    Maak 2 lasagnavellen op een bebloemde ondergrond, d.m.v.
  10. een houten deegrol.
  11. Maak dunne plakken, eventueel met de hand uitrekken en snijd met behulp van de te gebruiken schaal de vorm uit.
  12. Maak in de laatste vel een gaatje, anders gaat de bovenste vel erg bol staan door de uittredende stoom.
  13. De en raspen, waarschijnlijk smaakt Parmezaanse – of belegen kaas ook prima, maar ik had deze twee kaassoorten op voorraad.
  14. Jonge kaas smelt lekker tussen de ingrediënten en oude kaas geeft een pittige smaak.

    Bereiding:
    Smeer een glazen ovenschaal met olijfolie in.
  15. Leg dan eerst een laagje aardappel op de bodem.
  16. Strooi daar de over, achtereenvolgens een laagje , en tomaat.
  17. Doe tussen elke laag een beetje kaas en vervolgens een op maat gesneden lasagna vel.
  18. Begin nu weer van voren af aan en gebruik nu als laatste laag de .
  19. Bedek het geheel met de laatste lasagnavel en smeer hier het mengsel over, ongeveer een halve tot één cm dik.
  20. Bestrooi dit met een dikke laag kaas en zet de ovenschaal een ½ uur in een oven die tot 180 graden celsius voorverwarmd is.
  21. De bovenste laag kaas moet een lichtbruine korst krijgen.
  22. In stukken snijden en met een verse salade opdienen.
  23. Bon appetit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • oude kaas, jonge kaas, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en jonge kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas en jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas, jonge kaas, roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas en jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
460 kcal
23%1840 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vegetarische lasagna