Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi ketjap met gember en knoflook recept
Babi ketjap met gember en knoflook recept

Babi ketjap met gember en knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin maar eerst met 1 kg speklapjes zonder zwoerd, die je in reepjes snijdt. Daarna in olie bruinbakken en wegzetten zonder het vet weg te gieten. In de pan bak je nu een 3-tal uien, fijngemaakt in de blender, samen met 3 knoflooktenen en een stuk gember van ongeveer 5 cm (ontschild en in stukjes). Wanner dit alles blond is, doe je er de spekreepjes bij, plus een grote kop ketjap manis. Breng alles snel aan de kook en laat dan op laag vuur een aantal uren stoven. Pas op dat het niet droog kookt, want dan wordt de ketjap bitter.

Serveersuggesties

Serveren bij rijst of bami.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit babi ketjap met gember en knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven