Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi ketjap met nasi koening recept
Babi ketjap met nasi koening recept

Babi ketjap met nasi koening


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de hamlappen in stukjes van ca. 2 cm, rasp de gemberwortel. Snijd de peper doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de beide helften in kleine stukjes. Roer een marinade van de ketjap, bouillon,gemberwortel,uitgeperste knoflook, peper en ve-tsin. Schep het vlees door de marinade en laat het ca. 30 minuten marineren. Maak intussen de gele rijst. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking, maar voeg aan het kookvocht de santen,de serehpoeder en de geelwortel toe. Giet de rijst af en houd hem warm. Schep het vlees uit de marinade en dep hem droog. Verhit de boter in de wok, laat hem uitbruisen en voeg de olie toe als de olie heet genoeg is roerbak het vlees ca. 3 minuten gaar en bruin. Giet de helft van de marinade erbij en laat het geheel ca. 5 minuten pruttelen. Serveer het vlees in de wok. Geef de gele rijst er apart bij. Lekker met atjar, komkommer en sperzieboontjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi ketjap met nasi koening recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Babi ketjap met nasi koening heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Weer fantastisch.
    Bezoeker gaf dit recept op 20 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven