Champignon-peterselie risotto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Spoel het eekhoorntjesbrood af in een zeef en week het ca. 30 minuten in 250 ml heet .
    Maak de schoon en halveer ze.
  2. Pel en snipper de en de knoflook.
    Laat het eekhoorntjes brood uitlekken en vang het weekwater op.
    Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
  3. Bak er de op hoog vuur in.
  4. Breng op smaak met en en neem uit de pan.
    Verhit 1 eetlepel olie in het bakvet en fruit er de en de knoflook in.
    Voeg het eekhoorntjesbrood en de toe en bak ze kort.
    Breng 500 ml aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
    Voeg de bouillon, het weekwater en de portiegewijs toe aan de .
    Voeg de volgende portie pas toe wanneer de het vocht heeft opgenomen.
  5. Roer af en toe door.
  6. Voeg aan het eind van de gaartijd de toe.
  7. Gaar de risotto in totaal 30 minuten.
    Was de peterselie en schud hem droog.
  8. Houd enkele blaadjes apart om te garneren en hak de overige peterselie fijn.
  9. Rasp de .
  10. Roer hem met de en de peterselie door de risotto en laat kort rusten.
    Breng de risotto op smaak en garneer met de blaadjes peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en wijn
  • groentebouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
465 kcal
23%1860 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
66 g.
25%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignon-peterselie risotto