Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chili con carne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een gerecht waar je even de tijd voor moet nemen, maar je moeite wordt beloond met een waanzinnig lekkere pan chili con carne. Het gerecht moet 1 1/2 tot 2 uur sudderen waardoor de smaken helemaal tot hun recht komen.

Snijd de chorizo in blokjes, versnipper de ui en snijd de knoflook in plakjes en rode peper in reepjes. Bak de chorizoblokjes zonder olie uit in de pan. Zodra er zich een flinke plas vet onder in de pan gevormd heeft, haal je de blokjes eruit met een schuimspaan.

Bak in dit vet de uien, rode peper en knoflook 7 8 minuten. Voeg de gepelde en gezeefde tomaten en zongedroogde tomaten toe. Laat het gerecht weer heet worden. Voeg dan chili-, paprika-, komijn- en cacaopoeder en kaneel toe.

Doe het deksel op de pan, zet de pan op de kleinste pit en draai het vuur helemaal laag. Als je een warmteverdeler hebt, zou ik die gebruiken. Laat het mengsel 1 1/ 2 uur sudderen. Roer af en toe en kijk of het niet te droog wordt. Voeg dan wat water toe.

Voeg na 1 1/ 2 uur de kidneybonen en gehakte abrikozen toe. Laat het gerecht nog een 1/ 2 uur sudderen. Strooi vlak voor het serveren de koriander over de chili con carne.

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Niet iedereen houdt van koriander. Dit kruid heeft een vrij uitgesproken smaak. Als je twijfelt of je tafelgenoten van koriander, serveer deze dan apart in een schaaltje. Dan kan iedereen nemen wat hij of zij wil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chili con carne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven