Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chilli con Carne a la Ronald recept
Chilli con Carne a la Ronald recept

Chilli con Carne a la Ronald


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ik heb twee varianten. Bijna hetzelfde. Als de blikken kidneybonen niet met chillisaus zijn dan 2 eetlepels chillipoeder door de maaltijd doen. Moment maakt niet zo uit, maar met voorkeur aan het begin, als je het gehakt aan het rullen en bakken ben.

Je snijdt de paprika's in blokjes. Je snijdt de uien in stukjes. Je doet ze wel in aparte bakjes. Je perst de teentjes knoflook en kneedt ze in het gehakt. Je snijdt de cayennepepertjes open en verwijdert de zaadjes eruit.

Je doet een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan. Je rult en bakt het met knoflook vermengd gehakt in de olie. Je doet er de eetlepel komijnzaadpoeder bij en alleen als de blikken kidneybonen niet in chillisaus zijn, ook twee eetlepel chillipoeder.

Je kookt de 300 gram rijst apart in een pannetje volgens voorschrift.

Als het gehakt nu bruin is, doe je nu de paprikastukjes erbij. Na een minuut of tien bakken ook de inhoud van de blikjes tomatenpuree en het blik gepelde tomaten in tomatensaus. Als je de stukken gepelde tomaten te groot vindt, snijdt ze dan in stukjes.

Door de olie maar ook door het bakken is er genoeg bakvocht. Leg daarom gewoon bovenop de cayennepepertjes in het mengsel. De bedoeling is dat de smaak uit de pepertjes eruit onttrokken wordt en in het mengsel komt. Laat dit zo een half uurtje. Haal daarna de pepertjes weg en gooi ze weg.

Doe als laatste de blikken kidneybonen (met of zonder de chillisaus) door het mengsel, maak dat warm en meng als laatste de 300 gram witte rijst erdoor heen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chilli con carne a la ronald recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven