Chilli con Carne a la Ronald
- Herkomst Mexico
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ronald1969
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Ik heb twee varianten.
- Bijna hetzelfde.
- Als de blikken niet met chillisaus zijn dan 2 eetlepels chillipoeder door de maaltijd doen.
- Moment maakt niet zo uit, maar met voorkeur aan het begin, als je het gehakt aan het rullen en bakken ben.
Je snijdt de 's in blokjes. - Je snijdt de uien in stukjes.
- Je doet ze wel in aparte bakjes.
- Je perst de teentjes en kneedt ze in het gehakt.
- Je snijdt de cayennepepertjes open en verwijdert de zaadjes eruit.
Je doet een flinke scheut in een grote wokpan. - Je rult en bakt het met vermengd gehakt in de olie.
- Je doet er de eetlepel komijnzaadpoeder bij en alleen als de blikken niet in chillisaus zijn, ook twee eetlepel chillipoeder.
Je kookt de 300 gram apart in een pannetje volgens voorschrift.
Als het gehakt nu bruin is, doe je nu de paprikastukjes erbij. - Na een minuut of tien bakken ook de inhoud van de blikjes en het blik gepelde in tomatensaus.
- Als je de stukken gepelde te groot vindt, snijdt ze dan in stukjes.
Door de olie maar ook door het bakken is er genoeg bakvocht. - Leg daarom gewoon bovenop de cayennepepertjes in het mengsel.
- De bedoeling is dat de smaak uit de pepertjes eruit onttrokken wordt en in het mengsel komt.
- Laat dit zo een half uurtje.
- Haal daarna de pepertjes weg en gooi ze weg.
Doe als laatste de blikken (met of zonder de chillisaus) door het mengsel, maak dat warm en meng als laatste de 300 gram witte erdoor heen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chilli con carne41u
-
Recept
Chili con carne445m
-
Recept
Chili con Carne430m
-
Recept
Pilav a la Ronald430m
-
Recept
Risotto con Funghi450m
-
Recept
Pollo con arroz41u55m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 314 kcal | 15% | 2512 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 312 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |