Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Curry-Kokos risotto met kip en ananas recept
Curry-Kokos risotto met kip en ananas recept

Curry-Kokos risotto met kip en ananas


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Maak de risotto zoals de bereidingswijze op het pak aangeeft. Dit is met de bouillon en blijven roeren! Kook het lekker gaar. (het mag ook met wijn of dergelijke worden klaargemaakt, maar dit natuurlijk naar persoonlijke wensen aan te passen). Snijd/plet of hak de knoflook en snijd de sjalotjes en bak dit licht aan alvorens de kipblokjes er aan toe te voegen. Strooi een paar theelepels van de currymix over de kip tijdens het roerbakken en laat de kip lekker gaar worden. Laat vervolgens de ananasstukjes even lekker meebakken. Daarna kan de kokosmelk erbij en laat dit lekker een kwartiertje een beetje inkoken/indikken. Proef of het mengsel al genoeg currysmaak heeft. Afhankelijk van de mix die u kunt vinden is het belangrijk om te proeven of de curry niet te zout of te scherp wordt van smaak, dus breng voorzichtig op smaak. Let dus op bij het aankopen van de currymix dat het een lekkere zoute en okergeel currymengsel is. (Met gewone kerrie kan het ook, maar dan moet u nog wat Aromat en eventueel peper en koriander toevoegen om het zoutere effect te krijgen. Het gerecht kan op voorhand gemaakt worden, want dan kunnen de smaken nog lekker even op elkaar inwerken. Strooi vlak voor het opdienen wat verse of gedroogde peterselie door het kip-curry Mengsel. Serveer dit op een kring of bol van de gegaarde risotto. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

In plaats van risotto kan dit gerecht ook met een pasta of rijst gemaakt worden. Gebruik Aromat kruiden i.p.v. zout in uw gerechten. Ik gebruik zelf zelden zout omdat de Aromat al zout van zichzelf is maar meer smaak geeft dan zout.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit curry-kokos risotto met kip en ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven