Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gebakken rijst met ham, taugè en prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Laat hem na het koken in een zeef koud worden. Spoel de taugë enkele malen in ruim water en laat hem uitlekken. Spoel er daarna, tamelijk langzaam, 2 tot 3 liter kokend water over.
Laat de taugè daarna weer uitlekken en afkoelen. Snijd de prei in de lengte in tweeën en vervolgens in smalle boogjes.
Verhit de olie in een wok. Voeg de ui toe en laat deze, onder voortdurend roeren omscheppen 3 minuten zachtjes fruiten.
Schep knoflook en sambal oelek er door en voeg na 1 minuut de prei toe. Laat alles nogmaals 3 minuten zachtjes bakken. Schep er daarna de ham, taugè en rijst door. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden.

Serveersuggesties

Presentatie: Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Schep de roereieren erop en strooi er daarna de tuinkruiden over. Geef er een komkommersalade bij. Zet een karafje met zoete Indonesische sojasaus(ketjap manis)op tafel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken rijst met ham, taugè en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven