Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde paprika's a-la Elife recept
Gevulde paprika's a-la Elife recept

Gevulde paprika's a-la Elife


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Neem de paprika's en was deze aan de buitenzijde. Leg de paprika nu op zijn zij en snijd het kapje, de bovenzijde dus, eraf. Gewoon recht snijden, dit wordt als een soort dop gebruikt na het vullen van de paprika's. Haal de zaadjes en de eventuele zaadlijsten er voorzichtig uit, zodat de paprika verder heel blijft. Pel en snipper de ui. Gebruik je de pepers, snijd deze dan in ringetjes fijn. Laat de zaadjes erin zitten voor de pittigheid. Meng de kruiden en de tomatenpuree door elkaar in een bakje tot een soort kruidenpasta ontstaat. Maak de kipfilet schoon en snijd of knip deze in blokjes. Nu eerst de vulling prepareren: Kook in ruim water de rijst even 3 minuutjes, niet meer. Lek de rijst uit en laat even lekker drogen. Bak de blokjes kipfilet in de boter lekker bruin. Voeg de uien en de pepers toe en fruit die lekker aan. Voeg de kruidenpasta erbij en een beetje HEET water en maak er een klein sausje van. Voeg dan de rijst toe en voeg dit alles tot een geheel goed door elkaar. Nu het vullen van de paprika's: Pak in een hand een paprika en vul deze met het rijst mengsel met behulp van een eetlepel. Gaat makkelijker, maar ook hier ieder voor zich wat hij/zij het makkelijkst vindt. Zet na het vullen van de paprika's met het rijstmengsel de kapjes weer terug op de paprika's die inmiddels gevuld zijn en plaats deze in een pan. Het liefst en het makkelijkst natuurlijk een rijstpan (een pan met een vergiet die erin pas en een deksel erbovenop). Voeg het restant van het rijstmengsel gewoon erbij, naast de paprika's, er tussen of noem maar op. Vul nu de rijstpan met een laag water, zodat deze waterlaag net niet het vergiet raakt en stomen maar. Duurt meestal wel een uur, tot natuurlijk de paprika's gaar zijn. De rijst gaart uiteraard verder tijdens het stomen. Eet smakelijk. Je eet de gevulde paprika's op volgende wijze, neem een paprika uit de pan en leg deze op een diep bord. Snijd deze open, verwijder de kapjes en snijd de paprika ook in stukjes. Even roeren en eten maar.

Serveersuggesties

Maak eventueel bij deze maaltijd een lekkere salade van sla, komkommer, tomaten en wat je verder in een koude salade wilt. Je kunt eventueel, als je dat lekker vindt, nadat je de paprika hebt geopend en in stukjes hebt gesneden 1 a 2 eetlepels yoghurt er doorheen roeren, maakt de smaak iets zachter, mocht je niet van pittig eten houden of de smaak van de paprika te sterk vinden, maar doe dit alleen als je het lekker vindt natuurlijk, niet iedereen lust dat ... Nu eet je dus gevulde paprika's a-la Elife, een van mijn favo eten Heb de bereidingstijd ruim genomen, ligt er natuurlijk aan hoe snel de paprika's gaar zijn gestoomd

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde paprika's a-la elife recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven