Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hot Curry recept
Hot Curry recept

Hot Curry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Maak de uien, knoflook en de kleine pepers in de (Braun) blitzhakker heel fijn. Maak een halve liter kippebouillon. Verhit de olie en bak fijne groenten tot de uien glazig worden (dat is heel snel!). Voeg nu de kipfilet toe en bak ze lichtbruin. Snijd de prei in fijne reepjes en voeg ze toe. Strooi drie volle theelepels massala of kerrie en 1 volle theelepel chilipoeder over de groenten. Dit alles tot nu toe op matig tot hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat het prutje daarna 5 minuten zachtjes doorpruttelen. Schaaf daarna zoveel kokos (santen) boven het prutje tot het na wat roeren begint te binden. Niet al teveel. De kokos moet niet overheersen. Als het dan nog dun is, binden met aardappelmeel of maizena. Rijst erbij en eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hot curry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven