Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Indische hachee met sambalboontjes en hete komkommer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snipper de ui en de knoflook.
Roer de ketjap, azijn, bastersuiker en sambal door elkaar.

Bak het vlees al omscheppend bruin. Doe er zout en peper bij.
Neem het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui lichtbruin en glazig.
Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
Voeg het ketjapsausje toe en voeg zoveel kokend water toe totdat het net onder staat (ongeveer 250 milliliter).
Breng aan de kook, doe de maggi erbij en voeg het vlees weer toe. Stoof in 2 a 2 uur gaar.
(Ikzelf doe het 50 minuten in de snelkookpan).
Als alles gaar is de pindakaas toevoegen en nog even laten indikken.

Kook de boontjes in 1 5 minuten bijna gaar.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui 5 minuten.
Zet het vuur lager.
Voeg de sambal en de ketjap toe en verwarm nog 2 minuten.
Giet de bonen af en voeg het uimengsel toe, schep goed om en doe er nog een scheutje chilisaus bij.

Komkommer:
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
Snijd de helften in blokjes.
Verwarm de azijn en los er 3 eetlepels suiker in op.
Laat afkoelen.
Halveer een rode ui en snijd de helften in plakjes.
Meng het azijnmengsel met de ui en de sambal en voeg toe aan de komkommerblokjes. Laat een paar uur op smaak komen in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indische hachee met sambalboontjes en hete komkommer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven